Str. 1 dec. 1918, Nr.42C, Et. 2
Loc. Tecuci - GalațiL-V*: 8:00-14:00
*închis de sărbători religioase și legale.
În descrierea frumuseții sau a personalității cuiva, zâmbetul strălucitor este determinant. Pe lângă valoarea estetică, zâmbetul este un factor definitoriu al stării noastre de spirit. Astăzi, metodele de albire a dinților sunt utilizate de către tot mai multe persoane care vor un zâmbet perfect, dar tehnicile care pot oferi un alb imaculat implică și anumite riscuri. Acestea nu țin numai de smalțul dinților, ci anumite produse pentru albirea dentară pot afecta inclusiv gingiilele.
Ce este albirea dentară ?
Albirea dentară este procedura prin care culoarea dinților este modificată de la culoarea lor naturală la o nuanță mai deschisă și se poate realiza atât în cabinetul stomatologic, cât și acasă. De cele mai multe ori, în cabinetul stomatologic se aplică un gel cu substanță activă pe suprafața dintelui, fiind ulterior activat de o lampă specială. Durata tratamentului este de aproximativ o oră și jumătate, totul realizându-se, de regulă, într-o singură ședință, în care pacientul va sta pe fotoliul stomatologic, purtând ochelari de protecție pentru a nu fi deranjat de lumina lămpii de albire. Pe de altă parte, există și varianta albirii dentare realizate acasă, la sfatul medicului stomatolog, fiind necesară doar confecționarea unei gutiere care se aplică pe dinți. Gutiera se realizează în laboratorul dentar și în interiorul ei se aplică gel. Acest tip de procedeu este indicat persoanelor ce doresc o albire graduală. Gutierele se poartă câteva ore în fiecare zi până când pacientul ajunge la rezultatul și culoarea dorită.
Cui se adresează ?
La albirea dentară pot apela pacienții care au tratat anterior toate afecțiunile dentare și gingivale de care suferă, precum cariile, leziuni ale smalțului sau parodontite marginale. Albirea dinților se va aplica doar pe structurile naturale, culoarea plombelor și lucrărilor protetice vizibile nu va putea fi modificată.
Contraindicații:
Sunt anumite cazuri în care pacientul nu primește recomandare pentru albirea dentară. De exemplu, atunci când are mai multe plombe sau obturații în zona frontală, ceea ce ar presupune schimbarea lor cu unele noi, adaptate la noua culoare. De asemenea, albirea nu este recomandată în cazul în care pacientul are cariile de colet, defecte ale structurii smalțului dentar sau gingivită netratată. Totuși, pentru astfel de pacienți există soluții, precum fațetele ceramice, care sunt aplicate prin proceduri non-invazive.
Ce probleme pot să apară ?
Utilizate prea des, produsele care promit albirea dinților pot cauza mai multe probleme. Subțierea smalțului dentar este cea mai cunoscută. De asemenea, peroxidul are un efect puternic asupra gingiilor, iar dacă este folosit în exces pot să apară sângerări ale gingiilor. Mai mult, în timp, acesta poate duce chiar la retragerea gingiei. De aceea, este indicat să nu se abuzeze de albirea dentară, iar această procedură să se realizeze numai la indicația medicului stomatolog si la perioade cât mai îndelungate. De altfel, aplicarea peroxidului la un timp cât mai îndelungat poate fi lipsită de efecte secundare. Totodată, printre efectele secundare ale albirii dentare este și prezența durerilor la cald sau la rece, la alimente dulci, însă acestea dispar dacă se urmează un tratament de desensibilizare.
Strada 1 Decembrie 1918,
Nr. 42C, Et.2, Tecuci 805300
+40 755 405 316
contact@dentaldel.ro
Repere:
Farmacia Ana-Medcenter-Etaj 2
Luni – Vineri*: 8:00-14:00
Sâmbătă-Duminică: ÎNCHIS
*Închis de sărbători religioase și/sau legale.
Știu că drumul spre excelență este unul lung și necesită studiu permanent, însă fiecare rezultat excepțional și pacienții mulțumiți îmi oferă motivația pentru performanță.
– Dr. Delia Grădinaru